BOSNA IN ČRNA GORA -PRESTAVLJENO 2021

31.05.-04.06. 2021

1. dan 31.5.ned.: Odhod ob 4.00 zjutraj, vožnja mimo Zagreba ter preko mejnega prehoda v Bosno sledi vožnja proti Sarajevu z vmesnim postankom za malico (doplačilo). Sarajevo si bomo podrobneje ogledali… nato namestitev v hotelu *** , večerja in prenočevanje.

2. dan 1.6. pon.: Po zajtrku se mimo Iliđe podamo v smeri Foče ter nato ob reki Drini do mejnega prehoda Ščepan polje, po prečkanju meje nadaljujemo do Plužin in si bomo vasico z jezerom malo ogledali. Nato bomo pot nadaljevali do enega najlepših območij Črne gore, narodnega parka Durmitor, soteske reke Tare in Črnega jezera. Območje so zaradi neverjetnih naravnih značilnosti uvrstili na seznam Unesco; kanjon reke Tare je namreč največji in najgloblji v Evropi, na nekaterih območjih si je reka utrla pot tudi do 1300 m globoko. Pogledi in razgledi so tukaj edinstveni! Vozili se bomo po samem osrčju narodnega parka, ki ponuja neprecenljive razglede. Zaustavili se bomo v Žabljaku, ki je turistično središče Durmitorja. Namestitev v hotelu, možen sprehod do Črnega jezera, večerja in prenočitev.

3. dan 2.6. tor.: Po zajtrku se spustimo do kanjona reke Tare in vožnjo nadaljujemo po panoramski cesti mimo Mojkovca v osrčje narodnega parka Biogradska gora točneje do Biogradskega jezera, kjer se sprehodimo okrog… Nadaljujemo proti Podgorici, v popoldanskem času pa obiščemo še vinsko klet Šipčanik – Plantaže Podgorica, klet domuje v nekdanjem podzemnem »hangerju« za vojna letala.  večerja in prenočevanje…

4. dan 3.6. sre.: Po zajtrku sledi ogled mestnih znamenitosti, kot so; Urni stolp, stari del mesta Skaline in dvor kralja Nikole I… po ogledih pa se bomo odpeljali v smeri Nikšiča ter si ogledali samostan Ostrog, ki je bil ustanovljen v 17. stol. in je in vklesan v steno na višini 900 metrov. Predstavlja največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega – čudodelca in ustanovitelja samostana. Do zgornje cerkvice sv. Krsta se je potrebno sprehoditi, je pa vsekakor vredna ogleda, potem pa bomo zapustili Črno goro, in se preko prelaza Klobuk zapeljali do Trebinj, Namestite v hotelu…

5. dan 4.6. čet.:  Po zajtrku slovo od Trebinj in sledi pot proti Sloveniji, kamor predvidoma prispemo v poznih večernih urah.

Cena cca: 450€/oseba

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, zunanje oglede po programu, 4x polpenzion v hotelu turistične kategorije***/**** v dvoposteljni sobi,  vstopnine v NP, obisk kleti Šipčanik, ogled samostana Ostrog, spremstvo izleta, organizacijo ter ddv.