KRAKOV IN JUŽNA POLJSKA 24.-26.8.2018


KRAKOV IN JUŽNA POLJSKA 24.-26.avgust 2018

 1. dan: VRANSKO–AVSTRIJA
  Ob 23.00 odhod sodobnega turističnega avtobusa iz Vranskega.. Vožnja v Avstrijo.
 2. dan: TABORIŠČE AUSCHWITZ (OSWIECIM) BIRKENAU–WADOWICE–KRAKOV
  Po nočni vožnji preko Avstrije in Češke v jutranjih urah prihod na Poljsko. Vožnja v Oswiecim in ogled muzeja in nekdanjega zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz Birkenau. V opoldanskih urah nadaljevanje poti v Wadowice, rojstni kraj papeža Janeza Pavla II. Postanek za sprehod po mestu, ogled in osvežitev. Nato nadaljevanje potovanja v nekdanjo kraljevo mesto KRAKOV. Sprehod po mestu in nekaj prostega časa, nato prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje. Večerja v hotelu.
 3. dan: KRAKOV IN RUDNIK SOLI WIELICZKA
  Po zajtrku vožnja v Krakow. Na griču Wavel si boste ogledali kraljevo palačo, kronsko in pogrebno cerkev poljskih kraljev, kjer je pokopano več kot sto najpomembnejših oseb iz poljske zgodovine, ter zakladnico. Nato sprehod po mestu in ogled mestnega središča Krakowa pod kraljevo palačo. Sprehodili se boste po Kraljevi poti s Floriansko ulico in trgom Rynek, s čudovito, pokrito tržnico sukiennice, sprehod do mestnega obzidja in mogočne utrdbe Barbikan, pred glavnim vhodom, zunaj utrjenega mesta. Preostanek dneva bo namenjen ogledu ostalih mestnih znamenitosti Krakova. Na glavnem trgu si boste ogledali še Marijino cerkev, ki skriva največji leseni gotski oltar v Evropi. Po ogledu cerkve, prosto za samostojne oglede, sprehod ali obisk številnih prodajalnic spominkov. Začutili boste boemski utrip nekdanjega kraljevega mesta. Nato se odpeljemo do Wieliczke, ne daleč od Krakova, kjer si boste ogledali enega največjih in najlepših rudnikov soli na svetu. Rudarji so tukaj v več stoletni zgodovini ustvarili pravo podzemno mesto s številnimi dvoranami, kipi in neštetimi podzemnimi hodniki. Ogled prelepih podzemnih dvoran, ki ponazarjajo pomembne poljske dogodke, legende in osebnosti. Proti večeru zasluženo v hotel, večerja in prenočevanje.
 4. dan: ZAKOPANE (VISOKE TATRE)–ŽILINA–BRATISLAVA–DUNAJ–VRANSKO
  Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja v Zakopane, center poljskega zimskega turizma in skakalnega športa pod obronki Visokih Tatr. Krajši postanek za ogled smučarske skakalnice in sprehod skozi zelo lepo urejen center mesta, nakup spominkov in osvežitev. Nato vožnja po slikoviti pokrajini pod Tatrami na Slovaško. Skozi Žilino in Trečin bo v popoldanskih urah postanek za osvežitev in kosilo, nato vožnja do Dunaja in po avtocesti proti domu. Prihod na Vransko.