Lošinj 2.4.-6.4.2018


Na otoku Lošinju se je najprej pojavil  zdravstveni turizem, saj ima otok izredno zdravilno podnebje, ki blagodejno vpliva na dihalne poti in zdravi alergije. Že leta 1892 so ga razglasili za klimatsko zdravilišče in je bil priljubljena destinacija. Tudi danes je Lošinj znan kot klimatsko zdravilišče. Pomemben je predvsem za zdravljenje bolezni dihalnih poti in alergij. Geografsko je otok Lošinj na severu Jadrana v zalivu bogatim z ribami, zato je znano ribiško središče Jadrana. Obiskovalce preseneča s kristalno čistim morjem, gostimi gozdovi iglavcev, ter pogostimi obiski delfinov, ki živijo v  morju…

1.dan: Odhod ob 6.00 uri iz Kamnika, 6.10 uri Mengeš, 6.20 uri Domžale.  Vožnja do Postojne, mimo Ilirske Bistrice, Reke na otok Krk. V Valbiski se vkrcamo na trajekt in prispemo v Merag na otoku Cres. Vožnja po Cresu do kraja Osor. Postanek za ogled in kavo. Nato nadaljujemo vožnjo po otoku Lošinj do hotela Avrora****, namestitev, večerja in nočitev.

2.dan: Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo na celodnevni pohod do izhodišča  na Lubenice, natančneje na 378 metrov visoko  pečino s pogledom na Kvarnerski zaliv in bližnjo prodnato plažo Sv. Ivana. Čaka nas krožna pot nazaj do avtobusa. Večerja v hotelu in nočitev.

  1. dan: Zajtrk. Prosto za razvajanje in kopanje v notranjem bazenu. Večerja v hotelu in nočitev.

4.dan:Zajtrk. Izlet z barko na otoka Unije po površini največji otok otočja okoli Lošinja. Sprehodili in  ogledali si bomo  otok. Izlet vključuje tudi kosilo na ladji, tako mesnega kot tudi ribjega. Po kosilu se odpeljemo še do otoka Srakane, postanek. Vrnitev v hotel, večerja  in nočitev.

5.dan:Zajtrk. Ob 10.00 uri odhod in slovo Lošinju. Vožnja čez otok Cres do Merag, kjer se vkrcamo na trajekt, prispemo do otoka Krka in vožnja  proti domu.

 

CENA PROGRAMA: 230 €/min. 45 oseb – hotel Aurora****

 

Cena vključuje: 4x polpenzion v hotelu (zajtrk, večerja samopostrežna), avtobusni prevoz Slovenija−Mali Lošinj−Slovenija, trajekt otok Krk–Valbiska–otok Cres Merag, dobrodošlica v hotelu, notranji bazen obisk neomejen, brisača za bazen, kopalni plašč, copati, savna, relax cona (neomejeno obiskov),  turistična taksa, organizacija in spremstvo, wi-fi

 

Možna doplačila: soba 1/1 dan 15 € /oseba, morska stran 6 € dan/oseba, izlet z ladjo

30 €, odpovedni riziko 4% od osnovne cene, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini