Lošinj 5.3.-8.3.2018


Na otoku Lošinju se je najprej pojavil  zdravstveni turizem, saj ima otok izredno zdravilno podnebje, ki blagodejno vpliva na dihalne poti in zdravi alergije. Že leta 1892 so ga razglasili za klimatsko zdravilišče in je bil priljubljena destinacija. Tudi danes je Lošinj znan kot klimatsko zdravilišče. Pomemben je predvsem za zdravljenje bolezni dihalnih poti in alergij. Geografsko je otok Lošinj na severu Jadrana v zalivu bogatim z ribami, zato je znano ribiško središče Jadrana. Obiskovalce preseneča s kristalno čistim morjem, gostimi gozdovi iglavcev, ter pogostimi obiski delfinov, ki živijo v  morju. Največje mesto otoka je Mali Lošinj, ki navdušuje z lepimi plažami, zato obiska tega otoka zagotovo ne boste obžalovali.

1.dan: Odhod ob 6.00  uri iz Kamnika. Vožnja do Postojne, mimo Ilirske Bistrice, Reke na otok Krk. V Valbiski se vkrcamo na trajekt in prispemo v Merag na otoku Cres. Vožnja po Cresu do kraja Osor. Postanek za ogled in kavo. Nato nadaljujemo vožnjo po otoku Lošinj do hotela Avrora****, namestitev, večerja in nočitev.

2.dan: Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta Lošinj in izlet z barko na otoka Ilovik in Susak. Izlet vključuje tudi kosilo na ladji, tako mesnega kot tudi ribjega . Na vsakem od otokov  si ogledamo znamenitosti otoka in zanimivosti o življenju in domačinih. Plovba nazaj v Mali Lošinj. Večerja v hotelu in nočitev.

  1. IMG_7849dan: Zajtrk. Prosto za razvajanje in kopanje v notranjem bazenu. Večerja v hotelu in nočitev.

4.dan:Zajtrk. Ob 10.00 uri odhod in slovo Lošinju. Vožnja čez otok Cres do Merag, kjer se vkrcamo na trajekt, prispemo do otoka Krka in vožnja  proti domu.

 

CENA PROGRAMA: 170 €/min. 45 oseb – hotel****Aurora

 

Cena vključuje: 3x polpenzion v hotelu (zajtrk, večerja samopostrežna), avtobusni prevoz Slovenija−Mali Lošinj−Slovenija, trajekt otok Krk–Valbiska–otok Cres Merag, dobrodošlica v hotelu, notranji bazen obisk neomejen, brisača za bazen, kopalni plašč, copati, savna, relax cona (neomejeno obiskov),  turistična taksa, organizacija in spremstvo, wi-fi

 

Možna doplačila: soba 1/1 dan 15 € /oseba, morska stran 5 € dan/oseba, izlet z ladjo

cca.30 €, odpovedni riziko 4% od osnovne cene, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujin5