otok LASTOVO počitnice 12.-19.08.2023

LASTOVO 12.08.-19.08.2023

 

Otok Lastovo sodi v južno dalmatinsko skupino otokov. Zaradi svoje oddaljenosti od obale se zdi osamljeno, kot da bi se pogrezalo v modrino neba in morja. Rimljani su mu rekli Cesarski otok, o preteklosti pa pričajo prelepe stavbe iz belega kamna. Že 4 stoletja Lastovo neguje staro tradicijo ljudskega pustovanja – Poklad – s katerim slavijo pomoč svetega Jure pri obrambi pred gusarji. Lastovski arhipelag šteje 46 otočkov in čeri, morje okoli njih pa je znano kot najbolj bogato ribolovno področje Jadrana. Ljubitelji vin bodo na Lastovu našli znano Lastovsko maraštino, zlato-rumeno suho vino s karakteristično aromo in blago grenkobo.

 

1.dan: odhod iz Kamnika zgodaj zjutraj,  nato nadaljujemo pot do mejnega prehoda z Hrvaško in po avtocesti z vmesnimi postanki do trajektne luke Split. Vkrcanje na trajekt in plovba s postankom v Veli Luki na Korčuli, prihod v Ubli na Lastovo v popoldanskih urah. Sledi kratka vožnja do hotela, namestitev in nekaj prostega časa.

2.dan:  zajtrk, v dopoldanskih urah se odpravimo na ogled  mesteca Ubli in panoramska vožnja do  mesta Lastovo. Degustacija vin in pršuta v vinski kleti Šarič.

3.dan; zajtrk, prosto za kopanje

4.dan; zajtrk. Raziskovanje vojnih objektov in prosto za kopanje.

5.dan; zajtrk, pohod na  najvišji vrh na otoku Hum ki  je visok 415 m (nadmorski višini)

6.dan; zajtrk, nato se odpravimo z barko na potep okoli otoka (doplačilo)

7.dan; zajtrk, prosto za kopanje in večerja v hotelu.

8.dan; zajtrk, dopoldan  prosto in ob 12.00 uri odhod na trajekt v Ubli, kjer gremo na trajekt in se odpeljemo  do Splita in od tam naprej proti Sloveniji. Domov prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA: 580,00€ za prijave do 15.2.2023

Cena vključuje :avtobusni prevoz z vsemi cestnimi pristojbinami Kamnik−Split−Kamnik,

trajekt Split−Ubli−Split, 7x polpenzion v hotelu*** (zajtrk in večerja), izlet v mesti Ubli in Lastovo, spremstvo in organizacija.

Možna doplačila: enoposteljna soba 1/1 180€, izlet z barko, degustacija vin,  odpovedni riziko 4% od osnovne cene, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.