PROVANSA IN AZURNA OBALA 3.6.-8.6.2018


PROVANSA IN AZURNA OBALA

3.6. do 9.6.2018

1.dan; nedelja 3.6.: Odhod avtobusa iz Kamnika ob 22.00 uri zvečer, sledila bo nočna vožnja z vmesnimi postanki mimo Benetk, Verone, Genove…

2.dan; ponedeljek 4.6.: Po jutranjem prečkanju meje pri Ventimigli se bomo prebudili v Franciji. Pot bomo nadaljevali v predalpski svet, točneje proti Soteski Verdon (francosko Les Gorges du Verdon ali Grand canyon du Verdon) v jugovzhodni Franciji (departma Alpes-de-Haute-Provence) je rečni kanjon, ki pogosto velja za enega najlepših v Evropi. Dolg je približno 25 kilometrov in do 700 metrov globok. Nastal je ob reki Verdon, ki je imenovana po svoji presenetljivi turkizno zeleni barvi in je ena od razpoznavnih značilnosti lokacije. Najbolj impresiven del leži med krajema Castellane in Moustiers-Sainte-Marie, kjer je reka v apnenec vrezala sotesko do globine 700 metrov. Na koncu kanjona se reka Verdon izliva v umetno jezero Sainte-Croix-du-Verdon. Ob kanjonu se bomo nekajkrat zaustavili za fotografiranje in opazovanje te naravne lepote… Za čas kosila pa obiščemo še slikovito vasico Moustiers-Sainte-Marie, katera se nahaja ob strmih pobočjih hribov, na dva dela ga deli izvir, ki je svojo strugo zarezal globoko v kamen in jo speljal v več slapovih proti dolini in je znana po fajansi, vrsti porcelana. Popoldan pa se povzpnemo na planoto Valensole oziroma v osrčje gojišča sivke, kjer bomo občudovali polja in se zaustavili v eni od predelovalnic te dišeče cvetice… Namestitev in večerja v hotelu v bližini Manosquea.

3.dan; torek 5.6.: Po zajtrku se odpeljemo preko naravnega parka Luberon do kraja Roussillon znanem po fasadah oblečenih v več kot 15 različnih odtenkov okre, ki so jo do leta 1958 izkopavali v rudniku ob mestu, kjer je sedaj urejen park  , skozi katerega se bomo tudi sprehodili. Potem pa se zapeljemo do znamenitega tehniškega dosežka Rimljanov akvadukta Pont du Gard ter nadaljujemo pot do srednjeveškega Avignona. Po namestitvi v hotelu se odpravimo na sprehod po nekdanji papeški prestolnici. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4.dan; sreda 6.6.: Po zajtrku se bomo odpeljali v AIX-EN-PROVENCE mesto »dobrega kralja« znano po številnih fontanah in vodnjakih, kjer so živeli znani ljudje, kot sta Paul Cezzane in Emil Zola.  Po ogledu pa se odpeljemo proti Azurni obali do Saint Tropeza, kjer si bomo ogledali znamenite vile kar iz barke (doplačilo) ter se nato še peš sprehodili po prikupnem mestecu polnim umetnikov in vrveža. Večerja in nočitev v bližini.

5 dan; četrtek 7.6.: Po zajtrku se odpeljemo po izredno slikoviti obalni cesti skozi mesto Fréjus do Cannesa, po mestu znanem zaradi filmskega festivala se sprehodimo mimo festivalne dvorane ter številnih zanimivih fasad in eminentnih hotelov… Naprej sledi še ogled Nice z znamenitostmi. Večerja in nočitev…

6 dan; petek 8.6.: Po zajtrku vožnja do Vasi Eze, katera se kot orlovo gnezdo vzpenja na hribu in slovi po parfumerijah… nadaljevanje po avtocesti nad Monacom proti domu preko Italije. Prihod v domovino v jutranjih urah naslednjega dne.

 

CENA : od 420,00 €/minimalno 35 oseb